2018 TOP 10+1 legjobb okostelefonja?
2018. május 05. írta: mainapvolt

2018 TOP 10+1 legjobb okostelefonja?

Telefonokkal mindig is szerettem foglalkozni és kevés olyan ember van, akit hidegen hagy ez a téma. Nézőpont kérdése, hogy ki mit helyez előnyben, ha telefont választ. Nálam nyilván számít a telefon kinézete. Számít az is, hogy ne kelljen minden szituációban két kézzel fognom, és az is, hogy ha arra van szükség akkor ne fagyjon le és egy kis telefonozgatás után ne merüljön le 75 %-ot.

Ezt a 11 telefont nem szeretném rangsorolni. Úgy. hogy egy sorrendbe helyezem ezeket. (Nem a telefon külső és belső gyári részleteit igyekszem leírni, hanem inkább, segítséget próbálok nyújtani ahhoz, hogy ha valakit az érdekel telefon vásárlása közben, hogy fizikailag a valóságban milyen érzés lehet találkozni az adott telefonnal)

Az első telefon amit meg szeretnék említeni, az a Samsung Galaxy S9 +. Így zárójelbe leszögezném, hogy az S9 is idetartozik az én szememben, csak nem különítem el. Gyakorlatilag az S8 és az S8 plus kicsi kis UPDATE formája.

Az ár az S8 és az S8 plus mellett szól, bár a felelőtlenül elhelyezett ujjlenyomatolvasó nehezíti a helyzetet.

S9 és az S9 plus közti különbség gyakorlatilag egy kamera. Az ár 185.900 ft és 222.690 köré tehető. (S9 és S9 plus)

s9_1_121041499061.jpg

A következő telefon az IPHONE X.  Szemből, kézben fogva a legszebb. A háttulja annyira már nem kecsegtető. Nyilván teljesen már design, mint az eddigi kiadások. Vélemények teljesen megosztóak a telefonnal szemben. Én úgy gondolom, hogy minden top 10es listába beférne. A telefont nagy részben a gondtalan használat és a kinézett miatt választottam.  281ezer forinttól már kapható.

iphonex.jpg

Huawei P20 Pro. Nem is kell többet mondani. Ez az újonnan megjelenő telefon, minden figyelmet magához vonzott. Az ára 230.000ft-tól.

s-l300.jpg

A konkurenciához hasonlóan megtalálható rajta a Notch. Ha esetleg valakinek nem tetszik, a Huawei mérnökei erre is gondoltak, és el lehet tüntetni. 

A gyártó akkor került rivaldafénybe, mikor a piacon először a 2 kamerás hátlapi rendszert használta. Most ezt is túllépte. 3 azaz 3 kamera?!

OnePlus 5T. Kettő kínai egyetemista alapította a OnePlus céget Mindösszesen 4 évvel ezelőtt. Már itt tartanak, hogy a nagypályások közt mondhatját a telefonjukat. Szilikon tok kapható hozzá, de fülhallgató nem? Ez egy eléggé döbbenetes tény, de hát ez van. Úgy látszik, hogy a cégnél, mások az értékrendek. Talán, hogy plusz költség nélkül akarták megoldani a telefonjuk védelmét. Plusz pont,hogy fólia gyárilag már rajta van.

A kijelző mérete 6 col, ami nem éppen nyújt kényelmes érzést.

Fontos kiemelni a kamerákat. Az előlapi 16MP. Az egyik hátlapi 20MP a második pedig 16MP.

Az telefon 160.000 ft-tól már elérhető.

768173_oneplus-5t-128gb.jpg

Google Pixel 2 XL a nagy cégóriás telefonja. A Google régebben, még Nexus néven jelentette meg a telefonjait. Most inkább más vonalon halad, de úgy tűnik, hogy bejött ez nekik.

A Hátlap különös, de imponáló dizájnnal van megoldva. Félig Kerámia, félig fém.

240.000 forinttól már elérhető.

google_pixel.jpeg

Samsung Galaxy Note 8, külsős szemmel Note széria egyik modellje és az S8 ötvözete. A telefon ránézésre keskenyebb, de ez a hatás leginkább a szögletes sarkoknak köszönhető. Kézben fogva kényelmes, még a nagyobb méret mellett is. A Note széria ismertető jele a toll, ugyan úgy megtalálható ebben is.

200ezer forinttól.

samsung-galaxy-note-8-n9500-256gb-dual-sim-admves-1.jpg

Sony Xperia XZ2. Sony Sony Sony. A gyártó nem inkább a telefonjairól híres.Jómagam, aki régen Egy "E" szériás model gazdája volt, nem inkább emlékszek vissza rá, jószívvel.

A "Z" szériával már valami fonalat elkezdett követni a cég, de nem volt maradandó darabka az emberekben.

Üveg elől és háttul. Akár vezeték nélkül is lehet tölteni. Ez is jellemzi a telefont. Az ujjlenyomatolvaso a telefon háttulján található. A telefon előlapján lévő kávákat, sokak kérésére csökkentették. Jack csatlakozó nem található rajta.

190.000 ft

xperia_0.jpg

Huawei Mate 10 Pro. A Huawei első csúcskategóriás telefonja. A telefon piacon először mesterséges inteligenciával rendelkező eszköz, arra szolgál, hogy akár egy év múlva is hasonló gyorsasággal tudod használni a telefonodat, mint amikor megvetted.

170.000ft

huawei_mate10_template_2048x.jpg

LG V30. Nem figyeltek rá a vetélytársak, de amilyenre sikerült, az figyelemre méltó.

160.000ft

medium01_1.jpg

LG G6 az LG cég egy nagy előrelépése. A model a Koreai vetélytársához hasonlóan, igyekezett minél nagyobb teret hódítani a képernyőnek. Bár az oldalsó lekerekítés nélkül.

102.000ft

0007858_lg-g6-h870-32gb-astro-black.jpeg

Iphone 8, az Iphone X-el egyszerre, de az árnyékában jött a piacra. Lényegibb különbség nincs a két telefon között, bár a 8as a régi megszokott Iphonekhoz hasonló kinézetett kapta, míg az utóbbi nem.

 195.000ft

 iphone8-silver-select-2018.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://minaphallottam.blog.hu/api/trackback/id/tr1113893692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása